Kundservice
Kundservice
Roland TD-02KV
Roland TD-02KV
Roland TD-02KV
Roland TD-02KV
Roland TD-02KV
Roland TD-02KV

Roland TD-02KV

Artnr: IDS0118894

Lagerstatus / Leverans info

store

Tillfälligt slut.

local_shipping

Tillfälligt slut. Klicka för att bevaka »

Roland

6990 kr

5890 kr/st

Börja din trumresa på rätt sätt
TD-02-serien ger dig världens bästa digitala trumupplevelse på instegsnivå – till ett överkomligt pris. Med stöd av årtionden av V-Drums-innovationer är dessa kompakta och mycket uttrycksfulla trumset mycket större än summan av sina delar. Alla delar fungerar tillsammans för att skapa en komplett musikalisk grund, från ljud i världsklass och ultra-responsiva pads till de inbyggda övningsverktygen, den robusta hårdvaran och praktiska funktioner för att minska bullret när du spelar hemma. Och med expansionsmöjligheter som Bluetooth®-anslutning för mobila enheter, uppgraderbara pads och mycket mer kan du enkelt utöka din installation med äkta Roland-tillbehör när behoven utvecklas.

Highlights
Högkvalitativt digitalt trumset för nya och återkommande trummisar, med autentiskt V-Drums-ljud, uttryck och spelbarhet
TD-02-modul med 16 spelklara set inspirerade av avancerade V-Drums
Lägg till trådlös ljud-/MIDI-strömning till modulen med BOSS Bluetooth® Audio MIDI Dual Adaptor (tillval)
Inbyggda träningsfunktioner för vägledd övning och ständig utveckling av trumfärdigheter
Inbyggd metronom med särskild panelkontroll och många alternativ för taktarter och ljud
Uppgraderad PDX-8-virvelpad med nätskinn med naturlig akustisk spelkänsla och cross-stick-spelbarhet
Tre pukpads och tre cymbalpads (hi-hat, crash och ride) med känsliga spelytor och uttrycksfull respons för att utveckla rätt teknik
Bastrum- och hi-hat-pedaler med bullerreducerande design för att minimera ljudöverföring till andra rum
Robust och stabil trumhage med fyra stolpar med en bred uppställning i akustisk stil
Justera varje pad perfekt efter din spelstil med ett stort antal känslighetsinställningar
Hörlursutgång för tyst övning
Ljudingång för att spela trummor till musik från en smartphone eller musikspelare
USB-ljud-/MIDI-anslutning för arbete med musikproduktionsprogram på datorer och mobila enheter
Utöka och uppgradera din trumupplevelse med ett brett utbud av V-Drums-tillbehör

V-Drums: Världens populäraste elektroniska trummor
V-Drums förändrade trumvärlden för alltid 1997 genom fantastiska ljud och en uttrycksfull spelbarhet som låg långt före alla andra elektroniska trumset som fanns tillgängliga. Och vi har aldrig slutat att förnya oss, utan är ledande med ständigt utvecklad teknik och ett ständigt växande produktsortiment för musiker på alla nivåer. V-Drums används dagligen i hem, inspelningsstudior, utbildningsmiljöer, gudstjänstlokaler och liveframträdanden från små klubbar till stora arenor. TD-02-serien är prisvärd, men håller hög V-Drums-kvalitet och ger en förstklassig trumupplevelse som inga andra instegstrumset kan matcha.

En stabil grund för ditt trumspel
När du precis har börjat är det viktigt att skaffa ett trumset som uppmuntrar dig att bygga upp dina färdigheter på rätt sätt. TD-02-trumsetens uttrycksfulla ljud, responsiva pads och bekväma layouter ger dig den grund du behöver och hjälper dig att öva upp en god spelteknik som du kan använda på större V-Drums-trumset och akustiska trummor.

Pads som är mycket sköna att spela på
Varje trumset i TD-02-serien har en fullständig uppsättning mycket responsiva trumpads, inklusive en virvel, tre pukor och en platsbesparande bastrumpedal. Gummiytorna på trumpadsen känns helt rätt att spela på, och du kan enkelt justera vinklar och lägen som du vill med de smidiga hårdvarufästena.

PDX-8-virvelpad med nätskinn
TD-02KV-setet innehåller en PDX-8-virvelpad med ett spännbart Roland-nätskinn som på mer avancerade V-Drums-pads. Med samma naturliga stockkänsla och återstuds som på en akustisk virveltrumma är det en utmärkt uppgradering för ambitiösa trummisar. Dubbla triggrar stöder artikulationer vid spelande på trumskinnen och vid rimshots, och du kan även spela med cross-stick-teknik.

Cymbalpads med autentisk känsla
Crash- och ride-padsen i TD-02-trumseten svänger naturligt när du slår på dem och du kan dämpa dem genom att ta tag i kanten – precis som akustiska cymbaler. Båda ger olika ljud på spelytan och kanten, och riden stöder även crashspel. Och med hi-hat-paden och hi-hat-pedalen får du jämna övergångar från öppen till stängd och stöd för hälsplashar och andra autentiska pedaltekniker.

Robusta V-Drums-stativ
TD-02-seriens stativ är en nivå över de stativ som följer med elektroniska lågpristrummor och ger en stabil grund för många års intensivt trumspel. Och när du är klar för dagen kan du enkelt lyfta undan trumhagen med padsen på plats och förvara alltihop i ett hörn eller i en garderob.

Justerbar höjd för yngre trummisar
TD-02K-trumhagen med tre stolpar är lätt att höjdjustera, vilket gör den perfekt för yngre trummisar. TD-02KV-trumhagen har fyra stolpar, vilket gör att du kan ställa upp den bredare.

LÅG LJUDNIVÅ - Trummor utan buller
Elektroniska trummor är mycket tystare än akustiska trummor, vilket innebär att du kan spela länge utan att driva familj och grannar till vansinne. V-Drums är mycket tystare än andra elektroniska trummor, tack vare innovativa funktioner för bullerdämpning som du bara hittar på Roland-trumset.

Spela med hörlurar
När du kopplar in hörlurar i modulen får du omedelbart en ljudupplevelse i studioklass som gör trumspelandet fantastiskt kul. Och när du rockar loss är det enda som utomstående kan höra mycket lätta slagljud.

Hårdvara utformad för tyst spelande
Ljudet från trumpads kan lätt isoleras i ett slutet rum, men den "duns" som uppstår när du spelar på pedaler kan ibland höras i angränsande rum via golvet. Hi-hat- och bastrumpedalerna i TD-02-serien har en unik ljuddämpning som är utformad för att begränsa denna ljudöverföring. Om det inte räcker kan du gå ännu längre genom att placera dem på våra hyllade Noise Eater-produkter.

TD-02-ljudmodulen
TD-02-modulen är hjärtat i TD-02-serien och ger dig en mängd fylliga, uttrycksfulla trumljud och kraftfulla övningsverktyg. Och tack vare det enkla gränssnittet kan du gå långt utan att någonsin öppna handboken.

Inspirerande trumljud
TD-02-modulen har 16 spelklara set som är inspirerade av avancerade V-Drums. Du kan täcka alla musikstilar med ett brett utbud av akustiska set, från obearbetade naturliga trummor och feta processade studioset till grymma rocktrummor som låter som om du spelar på en konsertscen. Du får också moderna elektroniska set för att spela med samma typ av trumljud som du hör på dagens mest populära hitskivor.

Spela med i musik- och videolektioner
När du har arbetat med dina trumrudiment kommer du att vilja tillämpa dem i riktig musik. Med TD-02-modulens stereoljudingång kan du ansluta din smartphone eller en musikspelare och spela trummor med dina favoritband via hörlurarna. Detta är också ett bra sätt att arbeta med instruktionsvideor om trummor på webben.

Utveckla din teknik
Oavsett om du lär dig på egen hand eller med en trumlärare hjälper Rolands omtyckta övningsfunktioner dig att bli en bättre trummis snabbare. Coach-läget är din personliga tränare för dagliga förbättringar och erbjuder registrering av framsteg och verktyg för att utveckla ditt sväng, din taktkänsla och din uthållighet. Och en metronom är alltid redo, komplett med olika taktarter, ljudalternativ och en lysdiod som blinkar i takt med tempot.

Trådlös expansion som tillval
En användbar funktion i TD-02-serien är möjligheten att strömma musik till trumsetet. Anslut bara BOSS Bluetooth® Audio MIDI Dual Adaptor (tillval) till TD-02-ljudmodulen, parkoppla din telefon och sätt igång. Strömma musik trådlöst från din smartphone och lyssna till alltihop via dina hörlurar. Eller ännu bättre, spela tillsammans med dina favoritband – inklusive ditt eget.

Spela in och skapa med musikprogramvara
I takt med att du ökar dina kunskaper kan du pröva dina musikaliska vingar med hjälp av inspelningsprogram för ljud och MIDI och appar för virtuella instrument. För låtskrivare och musikproducenter är TD-02 en kompakt och prisvärd lösning för att spela in live-trumspår och MIDI-data i en hemmabaserad studio.

Förbättra ditt spelande med Melodics för V-Drums
Melodics™ för V-Drums, ett gratis program för macOS och Windows, innehåller en samling trumlektioner för att utveckla din känsla för rytm och timing och ditt muskelminne. Prenumeranter kan få tillgång till ytterligare premiuminnehåll med över 70 lektioner, och fler läggs till varje vecka.

Välj ditt TD-02-trumset - TD-02K eller TD-02KV
I ena hörnan står TD-02K, det mest kompakta setet i serien med en unik höj- och sänkbar trumhage som är perfekt för yngre trummisar. I andra hörnan står TD-02KV, med möjlighet till bredare uppställning och en virvelpad med nätskinn. Båda seten är prisvärda utan att kompromissa, så du vet att du har ett bra trumset – oavsett vilket du väljer.

TD-02K är det mest kompakta setet i serien. Det har en virvelpad, tre pukpads, en tyst bastrumpedal utan klubba, tre cymbalpads (hi-hat, crash och ride) och en unikt höj- och sänkbar trumhage som är perfekt för yngre trummisar.

TD-02KV är toppmodellen i serien och har en virvelpad med nätskinn med naturlig akustisk trumstockskänsla och ett robust stativ med fyra stolpar och en bred speluppställning i akustisk stil. Trumsetet har också tre pukpads, en tyst bastrumpedal utan klubba och tre cymbalpads (hi-hat, crash och ride).

SPECIFICATIONS

Kit Configuration (*1)Drum sound module: TD-02 x 1
Snare: PDX-8 x 1
Tom: PD-4 x 3
Hi-Hat: CY-5 x 1
Hi-Hat control pedal: FD-1 x 1
Crash: CY-5 x 1
Ride: CY-5 x 1
Kick: KT-1 x 1
Drum Stand: MDS-LITE x 1Drum Kits16Coach Functions (5 modes)Time Check (easy)
Time Check (hard)
Quiet Count
Auto Up/Down
Change-UpMetronomeTempo (20--260)
Rhythm Type (5 types)
Sounds (15 types)Display16 Characters x 2 Lines LCD (with backlight)ConnectorsOUTPUT/PHONES Jack: Stereo Miniature Phone Type
MIX IN Jack: Stereo Miniature Phone Type
USB COMPUTER Port: USB B Type
TRIGGER INPUT Connector: DB-25 Type (Kick, Snare, Tom 1, Tom 2, Tom 3, Hi-Hat, Crash 1, Crash 2, Ride, Hi-Hat Control)
Bluetooth ADAPTOR SLOT: Bluetooth(R) Audio MIDI Dual Adaptor (MODEL BT-DUAL)USB COMPUTERSpeed: Full-speed USB (Generic), Hi-Speed USB (Vendor)
Driver Mode: Generic, Vendor
Protocol: USB MIDI, USB Audio *2USB AudioSampling Rate (original): 44.1 kHz
Sampling Rate (with sampling rate converter): 96 kHz, 48 kHz
Record: 2 Channels
Playback: 2 ChannelsPower SupplyAC Adaptor (DC 12 V)Current Draw200 mAAccessoriesSetup Guide
Leaflet "USING THE UNIT SAFELY"
AC Adaptor
Special Connection Cable
Drum KeyOptions (sold separately)Additional Crash Cymbal (Crash 2): OP-TD1C
Kick: KD Series
Personal Drum Monitor: PM series
V-Drums Accessory Package: DAP-2X
V-Drums Mat: TDM Series
Noise Eater: NE Series
Bluetooth(R) Audio MIDI Dual Adaptor (MODEL BT-DUAL)SIZE AND WEIGHTWidth1,200 mm
47-1/4 inches
(Including the drum throne)Depth1,100 mm
43-5/16 inches
(Including the drum throne)Height1,200 mm
47-1/4 inches
(Including the drum throne)Weight14.3 kg / 31 lbs 7 oz*1

Drum throne, drumsticks, and headphones are not included.*2 In order to use USB audio, switch to vendor mode and use the vendor driver.

Relaterade artiklar och tillbehör

Roland
Roland NE-10
NE-10
Unik ljudisoleringsplatta designad speciellt för att användas med V-Drums bastrumpads/pedaler och kontrollpedaler för hi-hats.
1321 kr
store
local_shipping
Roland
Roland TDM-10 V-Drums Mat
TDM-10 V-Drums Mat
Slitstark trummatta för V-Drums, 120 x 130 cm
1358 kr
store
local_shipping
MER INFO
Roland
Roland OP-TD1C
OP-TD1C
Extra cymbalpad för TD-1K eller TD-1KV V-Drums
1359 kr
store
local_shipping
MER INFO
Roland
Roland TDM-20 drum mat
TDM-20 drum mat
Slitstark trummatta för V-Drums, 160 x 150 cm
2499 kr
store
local_shipping
Roland
Roland RH-300V V-Drums Headphones
RH-300V V-Drums Headphones
Hörlur optimerad för personlig medhörning när man spelar V-drums. Ljudåtergivning med hög kvalitet och upplösning, optimerat för det extra breda frekvensomfånget, de starka transienterna och den stora dynamiken hos V-Drums.
2109 kr
store
local_shipping
Roland
Roland KD-10
KD-10
5" bastrumpad, gummiklädsel, tyst
2266 kr
store
local_shipping
Roland
Roland CY-13R-BK
CY-13R-BK
Cymbalpad för V-drums, 13" ride, tre triggrar, hög kvalitet
2499 kr
store
local_shipping
MER INFO
Roland
Roland DAP-2X
DAP-2X
V-Drums tillbehörspaket med trumstol samt trumpinnar i hickory.
1150 kr
store
local_shipping