DJ Service
Varukorg
Favorit
Zoom H5 Handy Recorder
H5 H5

Zoom - H5 Handy Recorder

Artnr: IDS0028766

Lagerstatus / Leverans info

store

Finns i butikslager.

local_shipping

Leveranstid ca 1-3 vardagar.

Zoom

2995 kr

2643 kr/st


Zoom H5 är en av de mest mångsidiga inspelare som finns. Ta med den var som helst och spela in med professionell ljudkvalitet i 24bit/96kHz. Tanken med H5 är att du ska få alla sorters inspelningsmöjligheter i en och samma maskin. Mikrofonkapslarna är enkla att byta till det som passar bäst för varje specifik inspelning. Det finns två kombinerade XLR-/teleingångar med möjlighet att lägga till ytterligare två – alla med fantommatning. Då kan du spela in samtidigt på fyra kanaler och använda vilka instrument, mikrofoner, myggor och ljudkällor du vill. Spela in sång, instrument, liveframträdanden, föreläsningar, podcasts, intervjuer, naturljud. Du kan även använda H5 som ett ljudkort med 4 ingångar/2 utgångar genom att ansluta det till dator eller iPad via USB, det fungerar med alla DAW. Dessutom medföljer Steinbergs Cubase LE och Wavelab LE för att spela in och redigera på dator.

Maskinen
Det finns fyra kanaler in. Två kombinerade XLR-/teleingångar och två kanaler där mikrofonkapseln sitter vilket gör att man får ljudet från kapseln i två kanaler stereo. Det finns en mikrofonkapsel(EXH-6) som består av två extra XLR-/teleingångar om man vill använda fyra externa ljudkällor samtidigt. Samtliga kanaler kan försörja en mikrofon med fantommatning, samt har en -20dB-knapp.

Alla kanaler, även mikrofonkapslarna, har sin egen fysiska volymratt som skyddas av en bygel, du behöver inte bläddra i några menyer.

För att lyssna på dina inspelningar direkt i H5 finns det både en inbyggd högtalare och en hörlursutgång.

Det finns en line-utgång där du kan skicka ljudet direkt från H5 vidare till exempelvis din DSLR-kamera. Utgången har en dedikerad volymkontroll.

H5 drivs av två vanliga AA-batterier men klarar ändå av långa inspelningssessioner. Batterierna räcker i runt 15 timmar. Det går även att strömförsörja H5 från dator med USB-kabeln och från vägguttag med adaptern som medföljer tillbehörspaketet APH-5.

Du behöver heller inte oroa dig över lagringsutrymme. Med stöd för ett 32GB SDHC-kort kan du lagra över 16 timmar med ljud i 24bit/96kHz-kvalitet och ännu mer om du väljer att spela in i MP3-format. Det medföljande SD-kortet är på 2GB, men ett 32GB SDHC-kort kostar i dag under 300 kr.

Digitala funktioner
För att ytterligare förbättra inspelningskvaliteten finns det kompressor, limiter och low-cut-filter. Det ger dig en mjukare inspelning och hjälper till att ta bort eventuella störningar. H5 har inbyggd metronom och kromatisk stämapparat lättillgängligt för musiker.

Lägg på kompression för att jämna till ljudnivåerna. Det ger en mer jämn och mjuk inspelning.

Limitern skyddar inspelningarna mot plötsliga sprak och oljud.

Low-cut-filter för att minska vindens påverkan i inspelningen och för att eliminera handteringsljud.

Metronom och kromatisk stämapparat med förinställningar för gitarr och bas.

Du kan ställa in uppspelningshastigheten mellan 50% - 150% och separat ställa in pitch. Till det kommer även en loop-funktion som gör att du kan spela upp ljudet om och om igen automatiskt. Dessa är bra funktioner för en musiker om man vill öva genom att spela in först långsamt och succesivt öka tempot genom att spela upp snabbare och samtidigt spela till.

Räddar misslyckade inspelningar
Ibland går det snabbt när man ska spela in, då missar man lätt början eller ställer in fel volyminställningar, vilket resulterar i en dålig inspelning. Det finns tre funktioner på H5 som förebygger dessa problem och kan rädda dig från misslyckade inspelningar.

Pre-record innebär att H5 alltid spelar in och lagrar de två senaste sekunderna. Trycker du på inspelningsknappen så kommer inspelningen att böra två sekunder tidigare. Detta är ett bra hjälpmedel för att få med det du spelar in från början även om du missar någon sekund.

Backup-record skyddar din inspelning mot oljud. H5 spelar alltid in en extra inspelning som ligger på -12dB under

Auto-record startar en inspelning automatiskt så fort ljudnivån ligger över en viss nivå.

Mikrofonkapslar i korthet
För att byta mikrofonkapsel lossar du bara den som sitter på genom att trycka på knapparna på sidorna. Den medföljande XY-mikrofonen ger en bred och levande ljudbild samtidigt som den ger tydlig definition åt ljudet rakt framifrån. Stereobredden kan anpassas mellan 90° och 120° och i regel vill du ha en smalare upptagningsvinkel desto längre bort från ljudkällan du befinner dig. För att få ett ännu smalare upptagningsområde, till exempel om du spelar in i en omgivning med störande miljöljud som överröstar inspelningen, kan du byta XY-mikrofonen med en shotgunmikrofon. Vill du däremot få upp ännu mer av miljön finns det en mid-side-mikrofon som är utformad för det ändamålet. Den ger en väldigt bra kontroll över stereobilden, som går att justera även efter att du spelat in.

Relaterade artiklar

Beyerdynamic
Beyerdynamic DT 770 PRO 80 Ohm
DT 770 PRO 80 Ohm
Sluten referenshörlur för kontrollrum och monitorlyssning (finns även med inbyggd limiter)...
1299 kr
Zoom
Zoom APH-5 H5 Accessory Pack
APH-5 H5 Accessory Pack
Tillbehörspaket till Zoom H5 ...
598 kr
Rycote
Rycote Portable Recorder Suspension
Portable Recorder Suspension
The 041119 Portable Recorder Suspension from Rycote is a com...
819 kr
Rycote
Rycote Audio Kit - ZOOM H5
Audio Kit - ZOOM H5
The Rycote Windshield and Suspension Kit for the Zoom H5 Portable Recorder contains everyt...
1499 kr
Rycote
Rycote Zoom MSH-6 Mini Windjammer
Zoom MSH-6 Mini Windjammer
The Mini Windjammer for Zoom H6 Mid-Side Module is designed to reduce wind noise when reco...
429 kr
Rycote
Rycote Zoom H5 Mini Windjammer
Zoom H5 Mini Windjammer
Protects Zoom H5 from Wind Noise Made of Synthetic Fur Slip-On Design...
429 kr
Zoom
Zoom ECM-3 Förlängningskabel 3m för F8/H5/H6/Q8
ECM-3 Förlängningskabel 3m för F8/H5/H6/Q8
Ge din mikrofon lite utrymme. Zoom ECM-3 är en tre met...
1190 kr
Zoom
Zoom PCH-5
PCH-5
Protective Case for Zoom H5 Handy Recorder
395 kr