Kundservice
Kundservice
Tonar Record Weight Nickel 760g

Tonar Record Weight Nickel 760g

Artnr: IDS0049052

Lagerstatus / Leverans info

store

Tillgänglig i butik på ca 7-14 vardagar.

local_shipping

Leveranstid ca 7-14 vardagar.

Tonar

755 kr/st

LP-skivor är känsliga ljudmedier och det är inte ovanligt att skivor som har hanterats eller stått länge är lite ojämna. En liten ojämnhet är ingen katastrof men det gör att ljudet blir sämre och att nålen spårar sämre. Blir ojämnheten större så kan pickupen få riktigt svårt att spåra eftersom nåltrycket ändras när armen rör sig upp och ned och i extrema fall kan nålen till och med hoppa ur spåret.

Ett enkelt sätt att komma till rätta med problemet är att använda en vikt ovanpåskivan. Vikten måste vara tillräckligt tung för att kunna motverka skivans ojämnhet och den får dessutom inte vara större än skivans etikett.

Tonar Record Weight är en riktigt tung vikt som väger hela 760 gram, vilket är tillräckligt för att hålla ned de flesta ojämna skivor. Vikten ser till att skivan får en bra kontakt mot hela tallriken och hjälper till att dämpa ut oönskade vibrationer.

Vikten är omagnetisk och är tillverkad av massiv metall. Den har en halvblank,  svart ytbehandling och undersidan har en flockyta för att skydda skivans etikett.

Man bör inte använda en så här tung vikt på skivspelare med för mjuk upphängning eller svaga tallrikslager. Se efter i manualen till din spelare eller fråga där spelaren är köpt om du är osäker på om den klarar 760 extra gram.